Tapial Experimental House / Estudio de Arquitectura y Planific…

first_imgCopyHouses•San Lorenzo, Bolivia Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943836/tapial-experimental-house-estudio-de-arquitectura-y-planificacion-kaiser Clipboard Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación Kaiser+ 20Curated by Clara Ott Share Bolivia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943836/tapial-experimental-house-estudio-de-arquitectura-y-planificacion-kaiser Clipboard Mechthild Kaiser Tapial Experimental House / Estudio de Arquitectura y Planificación Kaiser ArchDaily Projects Tapial Experimental House / Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserSave this projectSaveTapial Experimental House / Estudio de Arquitectura y Planificación Kaisercenter_img “COPY” Year:  Architects: Estudio de Arquitectura y Planificación Kaiser Area Area of this architecture project 2020 Lead Architect: Area:  121 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Design Team:Mauricio MéndezClients:Mechthild KaiserCollaborators:Mauricio Méndez, Abran RodriguezCity:San LorenzoCountry:BoliviaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserRecommended ProductsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemWoodBruagBalcony BalustradesWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSkylightsLibartSolaGlide Inclined Retractable SkylightText description provided by the architects. The plot of the house is square-shaped and was cut from a cornfield. An access road separates it from the eucalyptus forest. The main dynamics of the volume is north-south, while the main windows are to the east and west.Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserSave this picture!Ground FloorSave this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserThe housing structure coincides with the supporting structure. The 36cm thick rammed earth walls constructed in a U-shape with two corners guarantee a strong and rigid structure. Each corner was boarded up in a single phase of work, without joints. For the formation of the floor plan, five of these U’s were erected, leaving gaps between them, which allow spatial transition, cross ventilation and natural lighting. Four free walls of rammed earth articulate and extend this compact volume, nailing it to the ground at its extreme points and defining the intermediate zones between interior and exterior.Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserRunning foundations and overhangs of H ° C ° and an annular beam of H ° A ° connect everything in the horizontal direction. The former elevates the earth wall above the humidity zone and the latter also serves as a lintel for windows and doors. The main nave was built to have double height and the required shape in order to support the traditional roofs.Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserSave this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserA clear geometry also requires a study of how to concentrate the services and determine the position of each of the installational elements. Breaking the integrity of the rammed earth walls was avoided, and the electrical installations were placed on the wall.Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserSave this picture!Transversal Section 01Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserThe central solid body refers to traditional houses, the extensions to the exterior spaces are interpretations of the patio and gallery as distinctive of rural housing. All of this is in striking contrast to the rammed earth walls. It has a perfect geometric shape while at the same time it shows a surface full of life, caused by irregularities and surprises. The horizontal structure of the wall results from the very particular process of tamping the soil in layers of 5-8cm. The colour and texture of the surface result directly from the particular mix of coarse and fine soil and sand. The technology of rammed earth is laborious. Preparation, formwork assembly, plumbing and aligning all the geometry takes longer than the ramming of the prepared earth itself. Between three workers one cubic meter of rammed earth can be built per day. The low cost of raw materials compensates for the high cost of labour and produces a very low ecological burden. Much discipline and precision in the working process are also compensated when executing the fine work. With the conditions in the humid rooms as an exception, neither plasters nor paints are required. A repair of the damaged parts is done with soil, the surface is treated with natural products such as casein and wax. Thus an abrasion-resistant surface is obtained.Save this picture!Cortesía de Estudio de Arquitectura y Planificación KaiserProject gallerySee allShow lessSF House / Juan Carlos Sabbagh ArquitectosSelected ProjectsSix Houses and a Garden / falaSelected Projects Share CopyAbout this officeEstudio de Arquitectura y Planificación KaiserOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSan LorenzoOn FacebookBoliviaPublished on July 21, 2020Cite: “Tapial Experimental House / Estudio de Arquitectura y Planificación Kaiser” [Casa experimental de Tapial / Estudio de Arquitectura y Planificación Kaiser] 21 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?玻利维亚夯土实验住房 / Estudio de Arquitectura y Planificación Kaiser是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more