DK House / rab architects

first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954721/dk-house-rab-architects Clipboard “COPY” Lebanon “COPY” Area:  900 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officerab architectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookDeir el QamarLebanonPublished on January 16, 2021Cite: “DK House / rab architects” 15 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream DK House / rab architects Save this picture!© Tony Elieh+ 27Curated by Hana Abdel Share CopyHouses•Deir el Qamar, Lebanon ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954721/dk-house-rab-architects Clipboard 2019center_img Year:  Houses Photographs Rani Boustani Photographs:  Tony Elieh, Julien Harfouche Projects Design Team:Chirine Sayegh, Elias SoueidiStructural Engineer:BCDC ConsultantsMechanical Engineer:Roger KazopouloElectrical Engineer:Roger NjeimContractor:Jack Akiki EnterpriseLighting Designer:Debbas LightingCity:Deir el QamarCountry:LebanonMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tony EliehRecommended ProductsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaText description provided by the architects. The design of DK house attempts to reinterpret the vernacular typology of its context and to celebrate it. Articulated with sliding and hinging walls, the facades become a live surface for expression for this contemporary vernacular house, opening it up to celebrate the landscape, or reining it in to pay homage to it. Set in the sensitive context of Deir el Qamar, Lebanon – a protected historical village with well-preserved examples of feudal architecture, old stone streets and walled gardens, the site overlooks a historic landscape, rich with beauty, inspiration and cultural heritage.Save this picture!© Julien HarfoucheSave this picture!© Julien HarfoucheThe architectural language of the house is designed to offer a flexibility of use and experience, with the possibility of different scenarios of access and circulation within its adaptable structure. Evolving from a critical appreciation of the village’s traditional vernacular, the design flirts with its landscape and at times challenges it.Save this picture!© Julien HarfoucheThe volume of the upper level is sensitive to the typology of the traditional stone house and the relationship it has to the expanse of the large open terrace cantilevering out to embrace the valley, encircling the house and extending its interior spaces out to meet it. DK house is characterized by its materiality. The use of an open book travertine cladding on its facades emphasizes its monumentality – the walls of the house slide and rotate to enable a flexible transition between privacy and openness.Save this picture!© Tony EliehThe project’s interior follows the same logic by extending the travertine slab to the interior spaces; which, in turn, blurs the lines between the villa’s interiors and its surrounding landscape. The main reception area is treated as open travertine slab with interruptions of modular furniture allowing the client to create different arrangements within the house. This flexibility in use is applied in the client’s master bedroom as well. The space is designed as an open platform that visually connects the shower to the village’s valley.Save this picture!© Julien HarfoucheProject gallerySee allShow lessAutism Garden / Hajm.e.SabzSelected ProjectsLan Villa / Yuan ArchitectsSelected Projects Share Lead Architect: Architects: rab architects Area Area of this architecture project DK House / rab architectsSave this projectSaveDK House / rab architectslast_img read more